En trikk og to kommuner.

Vist 1481 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Kjempegøy lesing, Dag-Geir, for en som har trådd sine barnesko her! En ting jeg ikke ante var at Fageråsveien en gang gikk helt til Minde stasjon, der det nå heter Minde Allé. I de årene jeg bodde her lå apoteket i Fanahallens bygg, og jeg husker godt apotekeren, som vi ungene syntes var en snåling. Og mange av ungene gikk på Fridalen skole, men det var nok avhengig av på hvilken side av grensen man bodde på. Jeg bodde på bysiden, kommunegrensen gikk bare noen meter fra huset vårt. Og det var en svær prosess å få innlagt telefon! På Wergeland, like ved bensinstasjonen, lå en av Televerkets røde kiosker. Det var ofte kø der for å slippe inn til telefonen. Vi sto på venteliste i mange år, og først en stund etter at jeg flyttet hjemmefra på slutten av 70-tallet fikk foreldrene mine det etterlengtede apparatet innlagt. Vi skulle ha visst den gangen at bare 20-30 år seinere skulle hustelefonen begynne å bli helt avlegs!

Takk for flott gjenoppfrisking av barndomsminner!

Takk for denne hyggelige tilbakemeldingen Mostly setter pris på sånt. Jeg fikk en masse innfor fra en jente som også vokste opp der oppe i Eikevegen på andre siden av Fanahallen. Hun ga meg navnene på alle jeg brukte til denne artikkelen, samt noe har jeg funnet selv. Hun, Åse gikk på Minde Skole og hun bodde jo på Fana siden. En veldig hyggelig jente forresten. Det var tilfeldig at jeg fikk greie på at Apoteket lå lengre nede tiidligere. Jeg kjørte for bi da de skulle pusse opp huset er for noen få måneder siden. Da hadde tatt ned et skilt som hadde hengt der i mange år, og bak der sto det skrevet Apotek. Nærmere undersøkelse viste at dette var korrekt.
Artig det du skriver om køene og telefon ventelisten, jeg husker det så forbannet godt selv. Ja den er avleggs vi har ikke fast telefon lengre, det er for dyrt.

Eikevegen, det må være den lille veistumpen der Minde postkontor lå etter at det ble flyttet opp fra stasjonen. Jeg husker den hvite bygningen til Hannevik Kolonial, men vi pleide ikke å handle der, for da måtte vi gå oppoverbakke med alle varene på vei hjem!
Det er lenge siden jeg har vært på Minde/Wergeland nå, så jeg har ikke sett hvordan det er etter at bybanen kom. Men i huset der Kjerstin + Steinar har fotoforretning lå det en butikk som het Jensen. En fantastisk altmulig-butikk som vi ungene syntes var kjempespennende. Vi kjøpte alltid julepresanger der! Klesforretning (Arne Lund) og frisørsalong (Førland) hadde vi også, pluss det meste av andre nødvendigheter, så området var faktisk som en liten by. Kommunikasjonsmessig lå vi jo midt i smørøyet, også etter at trikken ble nedlagt. Vi kunne ta både “de gule bussene” og Fana-Os-Milde. Og så kinoen da, den var vi stolte over! Mesteparten av ukepengene havnet nok i kassen til den blide kinodamen, Anna Bugge!
Drosjeholdeplass hadde vi også, like ved Hannevik i Eikevegen. Jeg mener at det også var stasjonert et par drosjer ved telefonkiosken på Wergeland. Fiskemann, slakterforretning – jo vi var sjølberget på alle måter. Til by’n måtte vi bare hvis vi skulle på polet, men det var ikke noe problem for oss, foreldrene mine var stort sett avholds, og strakk seg sjelden lenger enn til en pils til julematen. Kolonialforretninger hadde vi jo nesten på rekke og rad.

Jo, det var tider!

Flott å lese dtte Mostly, mange fra området vil nok kjenne seg igjen i det du skriver i din kommentar. Siden du ikke har sett hvordan det ser ut på Minde Wergeland, kan du se litt av bilde som jeg har lagt ut til slutt i denne artikelen. jeg kan i tillegg fortelle deg at der er store byggeplaner rundt stopet til Bybanen. Settes de planen i gang vil en neppe kjenne seg igjen så lett. Opprinnelig er småhus bebyggelsen der opp fredet på en måte, men det ser det ut til at de nå går fra, dessverre.

Jeg husker min mor sa når hun var liten når hun var på Wergeland, nå står jeg i Bergen, og så gikk hun noen få meter, så sa hun nå står jeg i Fana kommune, og nå har jeg sett på BT.no at Åsane skal utredes når det gjelder Bybanen, da blir det trikk, Bybane i 3 tidligere Kommuner, nå en

Ja vi var en del som gjorde det Stein Ove. ja nå skjal de starte opp plannleggingen av Bybanen yil Åsane og det er bra.

Artig det der med de to kommunene! En del av Fageråsveien lå i Fana og het Fageråsvegen, en annen del i Bergen og het Fageråsveien!

Ja det ga litt artige utslag Mostly. Akkurat som jeg har hørt at Fana kommune ga alle privatveier endelsen “veien” for de brøytet de ikke om vinteren.

Annonse

Nye bilder