Fra Rikstelefonens dager.

Vist 917 ganger. Følges av 3 personer.

Kommentarer

Igjen en gjenkjennende artikkel.

Takker så mye for det Bjørn-Erik alltid like hyggelig med slike tilbakemeldinger.

Ja ha, her kjenner mann seg igjen;o)
Var mye på telegrafen slik du beskriver, men jeg satt der å ventet på min tur knappe 7 år gamel:o) Det var STAS å få seg en rikstelefon for ei lita jente.

Ja dette har du rett i Tove, det var stas også for meg da jeg var barn å være med mor en skjelden gang på Telegrafen. Var vi heldig så fikk vi en brus inne på Reimers cafe som lå til venstre når en kom opp trappen

Har ikke sett denne før i dag. Akkurat slik var det. Husker, og dette var først i sekstiårene, vi skulle ringe til Østlandet. Først måtte vi bestille, så måtte sentralen der borte ringe opp vedkommende som hadde telefon, som igjen måtte hente den vi skulle snakke med som bodde noen hundre meter borte. Så var det å sitte og vente til vi ble ropt opp. Det kunne ta tid. Har prøvd å finne et bildet fra innsiden av ekspedisjonshallen, men har ikke lykkes ennå.

Jeg satt manger ganger i dette bygget. Først gikk jeg bort til damen i skranken, så måtte jeg sitte på en hard benk, vente til vedkommende blev kontaktet, for så å gå inn i et lite rom for å snakke. Jeg var under 10 år den gangen, men husker dette godt. Vel har du nære bekjendte som bodde utenfor Bergen, så fikk man mangen rikstelefoner:O) Det var stas å sitte på vent til turen min kom:O)

ja de fleste kjener seg igjen når det gjelder rikstelefon Arnulf. Pussig å tenke på i dag når en kan ringe hvorsom helst. Jeg skulle også gjerne ha hatt et bilde fra innsiden med boksene og alt. Det finnes sikkert, men hvor.

Ja vi er mange som har satt der innne å ventet på telfon samtalen Tove. Reimers som lå der var jeg også innpå noen ganger med min farmor. Jeg er enig med deg det var stas å sitte å vente på kontakten, litt spennde faktisk.

Dag- Geir. Bare en liten kommentar til det du skrev litt lenger oppe. Jeg tror ikke Reimers lå til venstre, men til høyre når du kom opp trappen.

Selvsagt har du helt rett Arnulf. Det var til høyre når en kom opp på toppen av trappene. Så ikke at jeg hadde skrevet feil før du påpekte det, takk for det.

Min farfar hadde Telefonen, Post i Butikk på Sygna i Gaular kommune, Så post i Butikk er ikke noe nytt

I 2019 stenges Fastelefonen i Norge

I 2019 stenges Fastelefonen i Norge

Annonse

Nye bilder